Jag (Eva) är undersköterska och jobbar natt på ett boende för altzeimersjuka, ett jobb jag trivs jättebra med och som även ger mig mycket lediga dagar som jag kan ägna åt hundarna.
Jag har varit aktiv på brukshundklubben sen början på 90-talet och insåg väldigt snabbt hur kul och givande det är att träna och tävla med hund. Innan jag skaffade min första hoffe,  -96 har jag haft golden och schäfer, och den sistnämnda hann jag börja tävla lite med innan hon tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt.
Sen hoffarna kommit in i mitt liv har vi tränat och tävlat en del, och det går att läsa om det på hundarnas respektive sidor.
 

Jag ägnar också en hel del tid åt att hjälpa till på klubben. Jag har bl.a. suttit i styrelsen några år, både i Ronneby Bk och Sv. Hovawartklubben, är också tävlingssekreterare  och Instruktör sedan -97. Blev klar med min utbildning som  SBK -Lärare/Lärare  i hundtjänst -03.
Är också utbildningsansvarig i Blekingedistriktet,  och det vi gör där är att utbilda/vidareutbilda fler Instruktörer till våra lokalklubbar.
Att hålla kurser på klubben tycker jag är väldigt givande både för mig själv, och förhoppningsvis också för deltagarna.. Att vara duktig på att förmedla budskapet till deltagarna och få dom att tro på det man säger är ofta en större del än att vara duktig på att träna hund själv..

Såklart hjälper jag även till på hemmatävlingar som spårläggare, kökshjälp, siffervisare,  bitr. tävlingsledare och allt annat som det behövs hjälp med.

Förutom utbildning och inlärning är jag mycket intresserad av hundars mentalitet,  och jag har haft turen att under mina utbildningar få ta del av flera väldigt duktiga personers kunnande inom området. Förhoppningsvis blir det än mer av det framöver, utvecklingen och kunskapen inom detta går ju ständigt framåt...
Som ni förstår är jag en riktig "hundidiot" och jag har väldigt svårt att tänka mig ett liv utan dessa underbara djur!