SUCH SLCH Corques Aperitif
 

960827 - 051229

E: Sateenkaaren Jalokivi Jaspis
U: Lp 1 TJH SUCH
Lintrollets Olympia

 

Akita är svensk utställningschampion,
svensk Lydnadschampion och
har Certp. i  Elitklass- spår.

 Akita var min första hoffe och en mer personlig, underbar och trogen vän får man leta efter. Hon flyttade hem till oss hösten -96 när hon var 8 veckor, och vi hade förmånen att få ha henne hos oss i lite mer än 9 år.

Akita var en hund som var väldigt tydlig i sina signaler, och hon hade aldrig några problem med andra hundar. Det har liksom alltid varit under hennes värdighet att besvara t.ex. utfall från andra hundar. Och värdighet hade hon så det räckte och blev över, vår vackra ståtliga Akita!
Hon valde noggrant ut vilka människor hon ville umgås med, övriga ignorerade hon totalt. Och var man utvald av Akita så fanns det inget hon inte skulle göra för den personen. Min syster tillhörde t.ex. den skaran av utvalda, trots att hon bor ända i Göteborg och bara träffade Akita ett par gånger om året. Trots avståndet så var det alltid hos min syster hon var när vi åkte på semester eller liknande. Och när hon var där så lydde hon min syster blint och hon kunde gå lös nästan överallt trots en massa störningar runt omkring. Det fanns ett speciellt band dom emellan, och jag är väldigt tacksam att hon alltid tog sig tid och plats för vår älskade Akita!

Vi började träna när hon var ganska ung, och vi tävlade i lydnadsklass första gången när hon var 10 månader. Att vi kunde starta så tidigt berodde på att hon aldrig haft några större problem med störningar och att hon hade väldigt lätt att lära.
Sen har vi såklart haft en del tävlingar efter det där det kunde ha gått bättre.. *L*

Mattes dåliga tävlingsnerver ställde till det lite dom första åren, men trots det så gick det många gånger ganska bra. Det gick ändå så pass bra att Akita blev Svensk Lydnadschampion och fick certpoäng i Elitklass spår! Kan man vara annat än stolt över hennes framgångar.. *L*
Hon var dessutom en väldigt vacker hund och hon tog sina utställningscert tidigt och blev Svensk Utställningschampion.

Det finns så många positiva minnen från våra 9 år tillsammans, och jag hoppas dagen snart kommer då vi kan tänka tillbaka och le istället för att vara ledsna att du inte finns kvar hos oss längre..

Beslutet om att låta dig somna in kom efter att du fick besvär med din nacke. Från början visste vi inte varför du fick inflammationer i musklerna, men efter en röntgen visade det sig att du hade spondylos i nacken och att det var grundorsaken till dina smärtor. Vi försökte under ett par månader med akupunktur och medicin att hålla tillbaka inflammationerna och det lyckades faktiskt ganska bra. Däremot syntes en förändring i dina rörelser och en ökande stelhet även i ryggen, och enligt veterinären var sannolikheten stor att det var förändringar även där. Sista tiden fick du låsningar ibland när du försökte resa dig, och akupunktur och medicin kunde inte riktigt hålla tillbaka dom smärtsamma muskelinflammationerna. Vi tog då beslutet om att låta dig somna in medan du fortfarande hade din värdighet kvar, trots att vi så hade önskat att du kunde fått några år till här hos oss..

Älskade vän –det går inte med ord att beskriva det tomrum som du lämnat efter dig och den saknaden vi känner! Hoppas du och Bellman hittat varandra i hundhimlen och att ni sänder oss en tanke ibland..

Tack för 9 underbara år, vi glömmer dig aldrig!

Matte, husse & Olga